Comunicat AFA

Benvolgudes famílies,

Ens adrecem a vosaltres , desitjant que hagueu tingut una bona entrada d’any i que aquest 2021 ens permeti, poc a poc anar recuperant la normalitat i reprenent aquells moments compartits a l’escola. En aquest nou any que comença, l’AFA (Associació de Famílies d’Alumnes) de la nostra escola enceta una nova etapa i no volem fer-ho sense vosaltres. A continuació us detallem algunes novetats. 

En primer lloc, us volem informar d’un canvi important i és que donat el moment en què ens trobem, hem hagut de prescindir de l’Elena, l’administrativa que ens ajudava amb les diferents funcions de l’AFA i sobretot la persona de referència  davant de les famílies sòcies. És per aquest motiu, que des d’ara, les diferents funcions les realitzarem  les persones que formem part de la  Junta.

En segon lloc, ben aviat rebreu la convocatòria per l’assemblea general d’aquest curs, que aquest any s’ha endarrerit una mica més de l’habitual pel context inusual en què ens trobem i serà el proper dijous 4 de febrer a les 21.30h en format telemàtic . Uns dies abans es farà arribar, a totes les famílies associades a l’AFA, els temes a tractar i com a punt a destacar, les persones que enguany presenten la seva candidatura per formar part de la nova JUNTA de l’AFA, que s’haurà de votar i aprovar el mateix dia de l’assemblea. Així mateix, qualsevol de vosaltres pot presentar-se com a membre de la Junta. 

Pel que fa l’atenció a les famílies, l’adreça de correu ampamarquesdelapobla@gmail.com seguirà operativa un temps però ja podeu utilitzar la nova adreça  afamarquesdelapobla@afamarquesdelapobla.org.  Per qüestions més específiques us podeu adreçar a: 

Per a qüestions puntuals, també podeu comunicar-vos amb nosaltres a través del mòbil de l’AFA 636.080.550 i us respondrem el més aviat possible.

Pel que fa a l’atenció presencial a l’oficina de l’AFA, els divendres de 16.30h a 18.30 s’ofereix atenció presencial i es seguirà realitzant amb cita prèvia com fins ara. Tanmateix, en les èpoques que l’activitat ho requereixi s’ampliarà aquest horari presencial i alhora si alguna família  ho necessita es valorarà la situació  i procurarem adaptar-nos a les necessitats que vagin sorgint.

D’altra banda us informem que a partir d’ara per realitzar qualsevol pagament ho podrem fer des del mòbil o des del web a través de l’app TPV Escola. Hem trobat interessant sumar-nos aquesta iniciativa en la que ja en formen part moltes escoles i hem pogut comprovar la seva eficàcia. Aquesta eina ens permetrà, de manera àgil i senzilla, realitzar els pagaments de manera segura, amb la targeta de crèdit, d’una forma molt transparent. A més també ens permetrà signar autoritzacions, rebre comunicats, rebre notificacions d’alertes, fer enquestes, controlar i gestionar els pagaments, poder pagar de forma fraccionada i totalment autònoma, etc.

Dijous 21 de gener estigueu pendents del correu electrònic (mireu el correu brossa) perquè rebreu les instruccions, usuari i contrasenya. Si alguna família no l’ha rebut que ens ho faci saber i tampoc dubteu en consultar-nos. Deixem un link amb un vídeo d’instruccions sobre la instal·lació.

I per acabar, només animar-vos a formar part activa de l’AFA de l’escola, des d’on ens proposem contribuir i treballar per millorar la nostra escola, sumant forces amb tota la comunitat que en forma part : mestres, monitoratge, personal no docent, etc.

Ens agradaria aprofitar aquesta ocasió, per recordar que l’AFA no som un servei sinó una part de la comunitat educativa que volem implicar-nos en l’educació dels nostres infants. En aquesta nova etapa, seguim amb la transparència, amb nous projectes i  facilitant la comunicació amb l’escola. Mai podem deixar d’agrair els que ja en formeu part activa però també recordar que quants més siguem aportant idees i treballant per una escola millor, més ampli serà el ventall i més fàcil se’ns farà el camí. Volem treballar per aconseguir una escola pública de qualitat i equitativa, que miri de ser justa i inclusiva, ambientalment sostenible i feminista.

Restem a la vostra disposició per a qualsevol dubte o aclariment,

Salutacions cordials,

Junta de l’AFA Marquès de la Pobla

Enquesta sobre el servei de menjador a les famílies usuàries

El passat mes de novembre des de l’AFA us vam fer arribar una enquesta per tal de poder conèixer quin és el vostre grau de satisfacció respecte aquest servei.

Aquests són els resultats de cada pregunta. Recordeu que 0 és gens d’acord i 5 molt d’acord.

 1. Els aliments que s’ofereixen són de qualitat.

2. Les combinacions dels plats són adequades.

3. El menú que consta al full que es dóna a les famílies es compleix amb normalitat.

4. És una dieta saludable.

5. Tenim coneixement de quin és l’equip de monitoratge i de qui és el referent de cada classe.

6. Rebem informació, per part de l’empresa, sobre el funcionament de l’espai de migdia (organització, projecte educatiu, protocols COVID, espais de descans, zones de joc, canvis de menú, etc.)

7. Estic informada de com està el meu fill/a dins de la franja de l’espai de migdia (hàbits, alimentació, relació amb els altres, etc.)

8. El sistema de pagament de quotes funciona i és eficaç.

9. És fàcil comunicar-se amb la coordinació del servei de menjador (representant de l’empresa), respon ràpidament i ajuda a resoldre situacions.

I pel que  fa als comentaris i suggerències específiques, n’hem fet un recull.

COBRAMENTS

Es demana un altre sistema de cobrament que no sigui per avançat, al cobrar-se a mes vençut seria més lògic cobrar els usos reals.

MONITORATGE

 • Es considera que la convivència durant l’espai del menjador necessita millorar. Cal una revisió de la gestió de conflictes.
 • Demanda de més monitors.
 • Es vol saber quina formació tenen els monitors contractats.

COMUNICACIÓ

 • Hi ha queixes referents respecte el poc coneixement que tenen les famílies sobre qui és la persona responsable del seu fill/a.
 • Es demana tenir alguna informació de si els infants s’han menjat el dinar (format llibreta, on-line….)
 • Hi ha queixes referents a la no resposta dels correus, que s’envien per part de les famílies, dirigits a la responsable de l’empresa.
 • Tenir informació dels protocols específics pel que fa al tema COVID (com s’asseuen a les taules, si renten mans amb aigua i sabó o només posen gel hidroalcohòlic, on guarden les mascaretes els infants mentre dinen…)
 • Manca d’informació respecte els canvis que es fan al menú.

ESTONA D’ESBARJO

 • Demanda de jocs dirigits durant aquesta estona (en el cas d’educació infantil)
 • Hi ha queixes referents a dies de pluja on els infants no poden sortir al pati i no s’habilita cap espai com gimnàs, per exemple.
 • No es considera oportú fer posar la mascareta  en grups bombolla d’infantil quan no és obligatori.

ALIMENTS

 • Hi ha moltes queixes referents a la qualitat i l’elaboració del menjar (carn crua, cremes fredes, fruita en almívar, patates xips…)
 • Demanda de productes de proximitat.
 • Combinacions d’aliments poc adients.
 • Degut als torns algun grup comença a dinar a les 14 i es considera que és massa tard.

Un cop recollides les dades, des de l’AFA, les hem fet arribar tant a l’escola com a l’empresa.

Moltes gràcies per la vostra implicació.

Afectació activitats AFA Marquès de la Pobla

Benvolgudes famílies, us detallem l’afectació de les mesures de l’estat d’alarma en referència a les activitats organitzades per l’AFA i consensuades amb el centre:

 • Servei d’acollida matinal

Seguint normativa publicada per Cat Salut (veure cartell informatiu del Departament de Salut), continua el servei de la forma i mesures  habituals.

 • Activitat Poliesportiu

Queda aplaçada fins nou avís, donada la impossibilitat de mantenir els grups estables de l’horari lectiu.

 • Kids & us

Des de Kids &  us informaran aquesta setmana de possibilitat de continuïtat amb  organització dels grups per poder adaptar la nova normativa.

 • Atenció a les famílies

Continuem a la vostra disposició com sempre, a l’oficina de l’AFA amb cita prèvia, que podeu concertar per telèfon o WhatsApp al 636080550.

A continuació per la vostra informació, us adjuntem el text de la disposició número 12 referent a les mesures adoptades pel Departament de Salut publicades al DOGC ( N8259) el dia 30-10-2020.

“En queden exceptuades les activitats extraescolars organitzades o promogudes pels centres educatius, les seves associacions de mares i pares d’alumnes o les seves seccions esportives, així com per les associacions esportives escolars o figures anàlogues, com les entitats esportives legalment previstes, i que estiguin previstes en les respectives programacions generals anuals, quan aquestes es realitzin en el centre educatiu i els grups constants en què s’agrupin els participants siguin coincidents amb els grups de convivència estable definits per l’activitat lectiva.”  


Sabem que aquests canvis poden ocasionar inconvenients a l’organització familiar, a mida que ens ho permetin anirem adaptant de nou a la “normalitat ” les mesures publicades.

Venda del llibre de matemàtiques (Innovamat) 1r, 2n, 3r i 4t de primària

Les families sòcies de l’AFA que heu de comprar el llibre de matemàtiques podeu adquirir-lo els dies:

MATÍ

 • Dies: Dimarts 22, dimecres 23, dijous 24 i divendres 25.
 • Hora: de 9:15h a 10:00 matí.
 • Lloc: al correó (entrada per la rampa del Passeig davant la porta metal·lica del menjador)

TARDA

 • Dies: Dimecres 23 i dijous 24.
 • Hora: de 16:40h a 17:30h.
 • Lloc: porta del Carrer del Carme.

PREU: 39,52€ (pagament en efectiu).

Si alguna familia NO SÒCIA no l’ha pogut adquirir pot aprofitar aquests dia per fer-se’n i comprar també el llibre.